Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ

Ομολογουμένως είναι προεκλογική περίοδος. Οπότε δεν αποτελεί καμία εκπληξη το γεγονός της σύρραξης ακόμα και για ένα blog με αντιμαχόμενες αντικρουόμενες αλλά πάνω από όλα ακταλαβήστικες και ακατανόητες, ακόμα και για τα ίδια μέλη του blog είτε όσον αφορά εαυτόν είτε εταίρους και την προς αυτούς συννενόηση, απόψεις. Ιστορικά είδαμε που οδηγεί η οικογενειοκρατία και η απόλυτη μοναρχία και παρεμβολή- επιβολή- παραβατικότητα. Στο πρόσφατο παρελθόν βιώσαμε και ιστορικά πλέον την αποτυχία και το ψευδές της ευγενούς σύμπλευσης. Όλα ένα λοιδοριστικό ψέμα με μόνη κατάληξη την απραξία.
Αναφορικά με την πολύ προσωπικη μου θέση, καθώς η λασπολογία αρμόζει σε άτομα που ξέρουν να την χειρίζονται και ουχί σε υποχείρια τους- μαριονέτες, ίσως για πρώτη φορά στη ζωή μου δεν λασπολόγισα, όπως ίσως θα έπρεπε να έχω πράξει προστατέυοντας την προσωπική μου,ίσως, αξιοπρέπεια.
Σχετικά με κάτι κοθόρνια ουδέποτε πρωτοστάτισα στο να φυμωθεί η ανεξαρτισία και η ποικιλομορφία του λόγου όσν αφορά το συγκεκριμένο διαδικτυακό τόπο. Από την άλλη όμως θεωρησα και θεωρώ ακόμα και σήμερα απαράδεκτη τη χρησιμοποίηση του σε ιστότοπους κοινωνικής συναναστροφής. και φέρνω και καταγεγραμμένο δεδικασμένο ιστορικό παράδειγμα. Δεν μπορούμε πειλιοψηφικά να καταδικάζουμε την επιθυμία πριν καν προβεί σε πράξη του Τζανέτου κάποτε να αναφέρει τον προσωπικό αυτό χώρο σε συκγεκριμένο social network και κάποιοι άλλοι αγνοώντας επιδεικτικά θεσμούς και δομές παρά λειτουργώντας με το κύρος και την επιβολή της θέσης τους να το διαφημίζουν δεξιά και αριστερά με μόνο σκοπό τον εντυπωσιασμό και την δημιουργεία ψευδών εντυπώσεων όσον αφορά το ιντερνετικό τους προφιλ, status και "γνώση" χωρις καν να μπουν στον κόπο να ρωτήσουν. πρακτικες που το μόνο που δείχνουν είναι μια αυτεπίβουλη και εξουσιαστικη- ιδιοκτισιακή τάση και χρήση του blog. Και προλαβαίνοντας τις αντιδράσεις συμπληρώνω ότι άλλο η τυχαιότητα του να πέσει κάποιος πάνω στο blog και άλλο η προβολή του και η δυνατότητα ευκαιριακής παρακολούθησης από τον κάθε τυχάρπαστο. Το ένα φυσικά και το αποδεχόμαστε από την στιγμή που όλοι γνωρίζουμε ότι είναι ένα ανοιχτό πεδίο όπου ο καθεις μπορεί να τύχει να πέσει πάνω του ή ακόμα και μεις οι ίδιοι να προτρέψουμε κάποιον να μας διαβάσει και άλλο η προβολή του ως χώρου αντιστοίχου διαφόρων άλλων ενημερωτικών και άλλου είδους blog.
Όπως όμως πολύ σοφά λέει ο Vito Corleone "i am a reasonable man". Αν επιθυμία αυτού του χώρου είναι να ανοιχτεί σε πέδια που ως τώρα χλεύαζε και αδιαφορούσε θα την σεβαστώ, παρόλο που αλλάζει σαφώς την πρωταρχική ιδέα και ανοίγει μια άλλη σελίδα στην ιστορία του. Μπορεί να είναι και προς το καλύτερο. Ένα blog όπως χιλιάδες άλλα το οποίο οι άνθρωποι που θα το τρέξουν να κυνηγίσουν κάποια στιγμή και καμιά διαφήμιση ίσως; Ακόμα έχω προσωπικούς λογαριασμούς σε ιστότοπους κοινωνικής διαδυκτίωσης όποτε δεν μου χρειάζεται καθόλου να αποτελώ μέρος ενός ακόμα γκρουπ με αυτούς τους σκοπούς, αρκούν οι προσωπικές μου σελίδες.
Ας αναλογιστούμε όμως και επιτέλους ας μας διδάξει κάτι η ιστορία ανατρέχοντας στην αρχική ιδέα της δημιουργείας αυτής της σελίδας και το τι έγινε όταν άνθρωποι διάβασαν προσωπικά πράγματα συντακτών. Σκοπός ήταν και καλό θα ήταν ακόμα να είναι η προσωπική έκφραση (ακόμα και στο σημείο τολμώ να πω της ψυχοθεραπείας) των συντακτών. όχι η προβολή και ανάγνωση αυτών από διαφόρους προς τέρψη της προσωπικής ματαιοδοξίας.

καλή συνέχεια!

1 σχόλιο:

  1. Μαζί σου. Η φράξια συνεχίζεται. Το Κωσταλέξι ΖΕΙ. Ζήτω, ζήτω, ζήτω. Ένας στο χώμα, χιλιάδες στον αγώνα. Α ρε και να μπορούσε να μιλήσει αυτό το έρημο το μπλογκ. Θα έκλαιγε. Πανόπτη, ootm (κατσαρίδα), Τζανέτο και Averelele (Τσαμπίκο) διαβάστε τις αναρτήσεις του '08 και του '09 και πείτε στην Avekak και στους φίλους-θαυμαστές σας να πάνε να γαμηθούνε και μετά να φάνε ζουμί από τον κώλο με χύσια, τρίχες, καποτίλα, κατούρι και σκατά. Δεν νομίζω ότι θα καταλάβουνε καν. ΚΑΝΕΙΣ ΡΕ. ΦΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.