Σάββατο 9 Μαΐου 2009

H ΠΤΩΣΗ

Πότε και πως αρχίζει; Πότε τελειώνει; Κυριολεκτικά, μία πτώση αρχίζει μετά την απώλεια της ισορροπίας και καταλήγει με την απώλεια σημαντικών και χρήσιμων μελών του οργανισμού και του σώματος(βλ. Legeng). Οι κυριολεκτικές πτώσεις μπορεί να οφείλονται σε απώλεια αισθήσεων που ακολουθείται από σκίσιμο παντελονιών από το σούρσιμο για την ηρωική έξοδο από την βασιλεία του ονείρου(βλ. ο.ο.t.m.). Kαι οι δύο περιπτώσεις ακολουθούνται από άφθονο φόβο στην αρχή που δίνει την σκυτάλη στο άφθονο γέλιο περαστικών, θαμώνων, φίλων κλπ. Μέχρι και το θύμα ξεσπά σε γέλια πάντα όμως με μια σκέψη που διακρίνεται εύκολα στο βλέμμα του. Ποια είναι αυτή η σκέψη; 1) Είναι καταρχήν ο φόβος για την πολύτιμη υγεία του θύματος...(σίγουρα είναι όλα καλά; λες να είναι σοβαρό και εγώ να κάθομαι να γελάω εδώ με τους μαλάκες; αύριο που θα έχει κρυώσει κλαίνε.κλπ.). 2) Είναι οι ενοχές. Εαυτέ έφτασες 25 και ακόμα πέφτεις και γίνεσαι ρεζίλι μαλάκα. Μπράβο, θα σε δείχνουν στο δρόμο και θα λένε να αυτός που έπεσε τις προάλλες. Θα κάνω να κυκλοφορήσω πάλι 1 εβδομάδα. 3) Είναι λίγο μια αίσθηση κωλόπαιδου και σκανταλιάρη έφηβου, που κάνει ακόμα ζαβολιές και λάθη και δεν είναι εκεί η μάνα του για να τον βρίσει και να κατεβάσει το κεφάλι. Οπότε και το βλέμμα αποκτά την πονηριά του Τρελαντώνη.
Μεταφορικά τώρα για να μπούμε στο ψητό και να γουστάρουμε. Δεν θα γράψω πότε αρχίζει γιατί δεν έχει αρχή, δεν θα γράψω αν και πότε τελειώνει γιατί δεν ξέρω αν θα τελειώσει. Για το πως όμως μπορώ να απαντήσω. Αυτό που προκαλεί την πτώση και τον ηθικό ξεπεσμό είναι η ανάγκη για κάποιο άτομο. Αν η ανάγκη είναι μεγάλη, είναι μεγάλη και η πτώση. Πιστεύω ότι όλα τα συναισθήματα πρέπει να καλύπτονται και σίγουρα δεν γίνεται να καλυφθούν από μόνο ένα άτομο. Και δεν κατάλαβα δηλαδή γιατί να μην ρίξεις τα μούτρα σου; Όσοι υποστηρίζουν την πτώση υποστηρίζουν και το όνειρο, υποστηρίζουν τον πρωτόγονο ρόλο των αρσενικών. Το δηλώνουν και δεν κάνουν συνομωσίες και στρατηγικές. Έχουν βοηθό τους και οδηγό τους το Πανάρχαιο Ρητό '' Ο Επιμένων Νικά''. Και αν κάτσει και φάνε τα μούτρα τους και το παλέψανε και φεύγουν με το κεφάλι ψηλά. Και το αντικείμενο του πόθου δεν χάνει το νόημά του γιατί ή θα βριστείς ή θα πηδηχτείς με πάθος. Και όσον αφορά την επιτυχία. Αυτή δεν απομυθοποιείται ποτέ.

2 σχόλια:

  1. Εδώ και 2 μήνες έχω κολλήσει με ένα συγκεκριμένο τραγούδι.Καπού εκεί ξεκίνησε η δικιά μου πτώση.Με προειδοποίησε δηλαδή.Όχι δεν είδα ούτε κύκλους να γυρνάνε,ούτε με έριξε το αλκόολ,Ούτε η σωματική αδυναμία ή η παραίτησή από την έμβια κατάσταση.Ως άλλη Θώδη είχα το όραμά μου.Το μυαλό μου επαναστάτησε και δε δέχτηκε να σηκώσει το κορμί μου και να το οδηγήσει σε άλλη μια ανόητη ερωτική περιπέτεια.Μου πρόσφερε αρχικά ένα φιλμ μικρού μήκους με αγαπημένα πρόσωπα και σταμάτησε σε ένα συγκεκριμένο.Αυτό ήταν...έσβησε όπως μετά από έναν ακραίο έρωτα,μαζί της...πέθανα καραγκιόζης πέφτουλας και αναστήθηκα ερωτευμένος.Σ'ευχαριστώ αρρωστημένο μου μυαλό...

    Here I go,
    Going down, down, down,
    My mind is a blank,
    My head is spinning around and around,
    As I go deep into the funnel of love.

    It's such a crazy, crazy feeling,
    I get weak in the knees,
    My poor old head is a reelin',
    As I go deep into the funnel of love.

    I tried and I tried, to run and hide,
    I even tried to run away,
    Ya just can't run from the funnel of love,
    It's gonna get ya someday.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Σημασία δεν έχει η Πτώση αλλά η Πρόσκρουση".
    Για όσους θυμούνται πού ήταν γραμμένο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.