Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2010

Περπατώ εις το δάσος


Ούτε εγώ ξέρω πόσο καιρό έχω να ανεβάσω κάτι. Αλλά νομίζω ότι κάτι βρήκα. 
Καλώς η κακώς, μάλλον καλώς, η πατρίδα με έχρισε μάχιμο ή μαχίμι κατά τη γνωστή διάλεκτο. Επίσης, παρόλες τις επικλίσεις της Μαίρης να με φέρει στο Πεντάγωνο η μοίρα και επιλογή μου με ξέβρασε στην γνώριμη Κομοτηνή. Αναφέρομαι σε αυτά γιατί μεταξύ των 'πιστών και φιλότιμων' στρατιωτών που έχουν για ρολόι το θαλαμοφύλακα και λιώνουν στις σκοπιές ξεχασμένοι σαν τσουβάλια με κράνη και ξιφολόγχες αναπτύσσεται ένα υποχθόνιο μίσος για τους Γιωτάδες ή Γιωτόμπαλα και για τους Ευνοημένους ή Βύσματα (στο στρατόπεδο του Μέγα Πανόπτη που είναι όλοι βύσματα δεν θα παρατηρείται τέτοιο πρόβλημα - κωλόβυσμα αν πέρνεις εταπ στη Ριτσώνα δεν σου ξαναμιλάω). Όλες οι κατηγορίες περιέχουν φοβερές προσωπικότητες αλλά κατα τη γνώμη μου οι καλύτεροι είναι οι Γιωτάδες. Αυτοί εφευρίσκουν ένα πρόβλημα για να μην κάνουν υπηρεσίες αλλά το θέμα είναι ότι το παρουσιάζουν τραγικό και πείθονται ότι όντως έχουν πρόβλημα. Πχ δεν φοράω κράνος γιατί με πιάνει ίλιγγος (ντόινγκ), έκανα εγχείρηση στα μάτια (να μην σου τύχει φίλε) - δεν έχω όπλο αλλά παίζω μπάσκετ σε όμάδα, ο χειμωνιάτικος καιρός μου προκαλεί ψυχοπλάκωμα επειδή έχω πολύποδα και δεν κάνω σκοπιά, τρώω τα νύχια μου και έχω υπερβολικό ένζυμο νυχίνης κλπ. 

Με καμπουριασμένη πλάτη από τις μέρες που σέρνω θα σας πω για την παρέλαση κάποιων προσωπικοτήτων που βρέθηκαν μπροστά μου ως τώρα στο στράτευμα. Top 3. 

1. Μα****ης - Το Φάντασμα
Ύψος: 1.60
Βάρος: 55 Κg 
Ελεύθερος από τα πάντα. Επιληπτικός, υποχόνδριος, τραυλός με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Κινείται μεταξύ θαλάμου και μπάνιων. Πλένεται και ξυρίζεται όλη μέρα σε απόσταση 5 cm από τον καθρεύτη. Κανείς δεν ξέρει γιατί υπηρετεί. Όλοι περιμένουν να βγει μια νύχτα με το ξυράφι και να πέρνει λαιμούς με απίστευτη ταχύτητα και μεθοδικότητα από όλους όσους κοιμούνται. Υπ'όψιν ότι απαντάει και μιλάει κατ'επιλογήν μία στις 10 φορές. Εννοείται ότι τρώει μόνος.

2. Ακ***ος - Ο Παλιός Ελληνάρας
Ύψος: 1.70
Βάρος: 120 Κg 
Ελέυθερος όπλου, υπηρεσιών, φυλακίων. Ο τύπος δεν παίζεται. χαχα. Παίζει κλαρίνο, γαμάει τραβέλια, έχει πάρει 3 αναβολές και επιτέλους απολύεται. Το "Έλα που 'σαι" είναι η φράση που χρησιμοποιεί κάθε φορά πριν μιλήσει. Η γκομενά του δουλεύει σε μπαρ στριπτιτζάδικου και την αποκαλεί καριόλα. Ιστορικές ατάκες το ''κόψε, θα σε χύσω με το γάλα'' στο ΚΨΜ ένα πρωί που έπινε γάλα και τον πειράζανε. Μυθομανής. Κάθε φορά η ίδια ιστορία τελειώνει αλλιώς. Παίζει εκατομύρια σε παπατζήδες στο Θησείο. Βρομάει. Έκανε σχέση με μια πουτάνα στην Κομοτηνή. Ο πατέρας του ζει μόνο από το καζίνο και οδηγεί Μερκεντέ όπως και ο ίδιος. Ιστορική η συνομιλία του με υπάλληλο του ΟΣΕ για να κλείσει εισιτήριο επιστροφής όπου τον ρώταγε διάφορα ο υπάλληλος και ο Ακ***ος απαντούσε "απολύομαι, θα έχω μπλε ταυτότητα καταλάβατε;" μέχρι που ο άλλος του το έκλεισε. Σκίστηκε λελε.

3. Τε***ρης - Ο Large
Ύψος: 1.70
Βάρος: 80 Κg
Ελεύθερος όπλου, υπηρεσιών. Ο χαρακτηρισμός Large είναι κατηγορία στο στρατό και πρέπει να παλέψεις για να τον αποκτήσεις. Ο συγκεκριμένος αρχικά είχε όπλο αλλά πήγε να πυροβολήσει έναν Υπολοχαγό στη σκοπιά και του το πήραν. Πέφτει συνεχώς από το πάνω κρεβάτι που δεν εγκαταλείπει. Η μούρη του είναι σκισμένη και μελανιασμένη συνέχεια. Δεν καταλαβαίνεις τι λέει γιατί είναι από τα βάθη των Τρικάλων. Ήρθε εξωτερική έφοδος (οι παλιοί γνωρίζουν) και τους ρώταγε αν είναι εξωτερική. Δεν άφηνε τον Ταξίαρχο να μπεί για επιθεώρηση γιατί δεν είχε ταυτότητα. Ήταν στα αρτοποιεία και έβαζε κορδόνια και βίδες στα ψωμιά για να γελάει. Ξέρει όλα τα φανταροτράγουδα και πάντα κοιμάται στη σκοπιά.

Υπάρχουν πολλοί αλλά βαριέμαι να σας τους περιγράψω όλους. Ένας έχει ψύχωση με μία γάτα. Την ψάχνει συνέχεια, την έχει στον ώμο σαν παπαγάλο και κοιμόταν μαζί της μέχρι που κατουρήσε το σακίδιου του διπλανού. Ένας ΕΠΟΠ Star που βγαίνει ζούλα και φέρνει κονιάκ από το νεκροταφείο δίπλα. Η ΕΠΟΠ Κατερίνα - η μουνάρα που είναι παντρεμένη με μπάτσο και της την πέφτω. Ο πρεζάκιας κολλητός μου - σειρά μου που έχει πάει σε ραντεβού με γκόμενα με γλάστρα με φίκο, ο τρελός Large κψμιτζής, ο χούλιγκαν, ο τούρκος, ο μποξέρ που δεν μιλάει σε κανέναν, και πολλοί άλλοι. 

Όσο για μένα τα λέμε από κοντά στα μπαρ της Πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.