Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

ΑΛΕΚΟΣ ΤΖΑΝΕΤΑΚΟΣ

Πέθανε σε ηλικία 73 ετών ο ηθοποιός Αλέκος Τζανετάκος.
«Κλασική» σκηνή με τον Αλέκο Τζανετάκο από την ταινία «Πατέρα κάτσε φρόνιμα»




Έφυγε την Κυριακή από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών ο κωμικός ηθοποιός του παλιού ελληνικού κινηματογράφου Αλέκος Τζανετάκος. Είχε γεννηθεί στην Αθήνα το 1937. Σπούδασε στη Σχολή Θεάτρου Τέχνης Κάρολου Κουν και στην Ανωτέρα Σχολή Κινηματογράφου.

Στον κινηματογράφο, από όπου έγινε και γνωστός, εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1957, στην ταινία Η αρπαγή της Περσεφόνης. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με την «Φίνος Φιλμ», με την οποία γύρισε πολλές ταινίες. Μέσα από αυτές έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό από το ρόλο του «καρπαζοεισπράχτορα».

Το λιγότερο που έχω να κάνω είναι να σου αφιερώσω το άρθρο αυτό.Σ'ευχαριστούμε για τις άπειρες σφαλιάρες που άντεξες και για το γέλιο που μας πρόσφερες!


ΥΓ.θα συνεχίσω να φοράω το όνομα σου και να κλείνω τις δημοσιεύσεις μου με αυτό...καλό ταξίδι κουρέλι.


2 σχόλια:

  1. Να προσθέσω ότι τα είχε για χρόνια με τη θεά της εποχής Μάρθα Καραγιάννη. Μακάρι να με δέρνανε και μένα στην οθόνη και να γύρναγα σπίτι και να με περίμενε η ωραιότερη γυναίκα της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα συμφωνήσω εν μέρει με τον Legend. Το πιο εκπληκτικό στοιχείο της ζωής του Τζανετάκου ωστόσο είναι το γεγονός ότι αρραβωνιάστηκε 17 (!) φορές χωρίς να παντρευτεί ποτέ. Πράγμα που σημαίνει ότι θα είχε φάει πολλές φάπες και στην πραγματική του ζωή από λυσσασμένα αδέρφια και συγγενείς. Και φυσικά ότι πρέπει να ήταν μεγάλο αλάνι...

    Τζανέτο, κουβαλάς στις πλάτες σου βαριά ιστορία όπως βλέπεις. Σου βάζω στόχο να σπάσεις το ρεκόρ του "νονού" σου...

    Α, και κάπου διάβασα επίσης για τη λατρεία του για τα γρήγορα αυτοκίνητα και ότι έκανε πρωταθλητισμό στη "μοτοσικλέτα". Και εκεί όντως στεναχωρήθηκα, γιατί μένουν όλο και λιγότεροι από εκείνους που χαρακτήρισαν εκείνη την εποχή (2 μου έρχονται στο μυαλό αλλά ας μην το γυρίσω στο μελόδραμα).

    http://www.youtube.com/watch?v=hosQ9u8BDcw
    http://www.youtube.com/watch?v=uWWfRFF_afA
    http://www.youtube.com/watch?v=3p_491GvDMk

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.