Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Τρωτ'Απριλιά;

Ημέρα χαρούμενη.Οι μελισσούλες πετούν απο ανθό σε ανθό.Η άνοιξη εντός των πυλών.Το επιβεβλημένο ημερολογιακό σύστημα καλεί το ανθρώπινο είδος σε κοινωνία με την αναγέννηση της πλάσης.Μερικοί ισχυρίζονται πως είναι το μεγαλύτερο ψυχολογικό ριστάρτ μες στη χρονιά.Άλλοι παίρνουν χαρτομάντηλα και κολλύρια.Κάποιοι ξεκλειδώνουν καρδιές και κέφια και χύνονται σε έρωτες και λοιπές αταξίες.
Το ξεκίνημα θεαματικό,ανεξάρτητο απο τα προαναφερθέντα,προβλέπει ή μάλλον επιτρέπει την διασπορά ψευδών ειδήσεων,φαρσών και λοιπών δραστηριοτήτων και λεγομένων,πέρα απο τα όρια της αλήθειας και της ευπρέπειας.
Η δικιά μου γνώση επί του λόγου που συμβαίνει αυτό,είναι πως κάποτε την 1η Απρίλη εορταζόταν η πρώτη ημέρα του χρόνου και όλο αυτό το έθιμο έμεινε εις ανάμνησιν της αρχαίας εκείνης εορτής.
Μπορεί να κάνω λάθος.Αλλά δεν με νοιάζει.
Όπως και άλλοι εδώ μέσα,θα έλεγα πως πάντα φλέρταρα με το ψεύδος.Όχι το κακό.Ίσως όχι το άμεσα ειπωμένο.Θα έλεγα πως το χρησιμοποιώ για να μοντάρω το ρούν της μικρής ζωής μου.Είτε αποκρύπτωντας πληροφορίες,είτε ανασκευάζοντάς τες.Βέβαια θα μου πείς,και ποιός δεν το κάνει.Ναί,οκ.
Άλλο είναι που με ενοχλεί.Όλοι αυτοί που περιμένουν την Πρωταπριλιά για να αστειευτούν και να "σκαρώσουν" φάρσες.Είναι η λεγόμενη "Ημερολογιακή Φυλή".
Είναι αυτοί που ξυπνούν το πρωί της Πρωταπριλιάς με ένα πονηρό χαμογελάκι και τσεκάρουν 7 φορές ό,τι έκλεισαν το φερμουάρ τους.Έπειτα σκέφτονται τερατώδη ψεύδη,του τύπου "Έι μάγκα,σου'χει χυθεί καφές στην μπλούζα".Και δωσ'του χάχανα.χι-χι-χι
Ήθελα να τους καταγγείλω χρόνια.Και τώρα ήρθε η ώρα να τους αποκαλύψω.Να δείξω σε εσάς αγαπητά μου Kooreλια,αυτούς που συντηρούν την μαλθακότητα,την μαλακοπιττουρίαση και την κακογουστιά στον κόσμονε τούτο.
*Είναι αυτοί που άλλαζαν αίθουσες με άλλα τμήματα για να μπερδέψουν τους καθηγητές.Ναί,οκ δεν φταίνε οι ίδιοι,οι καθηγητές τους φταίνε που είναι το ίδιο τούβλα με αυτούς και τούβλα θα τους αφήσουν.
*Είναι αυτοί που όταν τον Δεκέμβρη ακούσουν στο ραδιόφωνο το "Κλειστή η οδός Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ" μπαίνουν στα χωρίς λάστιχα αμάξια τους,πάνε εκεί βλέπουν έναν κοκκαλωμένο μπάτσο να τους υποχρεώνει σε αναστροφή,πέφτουν στο χαντάκι,ορμάνε 3 άλλοι απο δαύτους,τους σπρώχνουν πάλι στο δρόμο και μετά βγάζουν αλάρμ.Κατεβαίνουν,παίρνουν πατημένο απο εκχιονιστικά μηχανήματα λασπόχιονο και φτιάχνουν μια όρθια κουράδα 42 κιλών μπροστά απο τη θέση του συνοδηγού.
*Τις απόκριες,γίνονται έξαλλοι καρναβαλιστές και κυκλοφορούν με τα γεννητικά τους όργανα ανά χείρας,ντυμένοι κάθε χρόνο με τα ίδια και επιδίδονται σε αμίμητους πιθηκισμούς υπό τους ήχους των-ε λατιν-ε.
*Την 25η Μαρτίου θα τους βρείς στον καναπέ να ρεύονται σκορδαλιά και να βλέπουν ζαβλακωμένοι τον Παπα/φλέσσα/μιχαήλ.
*Την Πρωτομαγιά θα τους βρείς πάλι με αλάρμ,να μαζεύουν κατουρημένα χαμομήλια,πατώντας ανάμεσα απο διάσπαρτες κουράδες,στην άκρη της εθνικής οδού για να "τον μπιάσουνε το Μάη".Σκύβοντας να μάσουν τα λουλούδια,τους έρχεται να βγάλουν και τα 3 κιλά παϊδάκια που καταβρόχθησαν σε εξοχική ταβέρνα.
*Την Μ.Πέμπτη πάλι με αλάρμ και μπλέ πολυεστερική φόρμα,να κατουράνε περήφανοι κοιτώντας σε να τους κοιτάς.
*Το Μ.Σάββατο,στη σαλονοτραπεζαρία του χωριού,να τρώνε σοκολατένια και κανονικά αυγά απελευθερωμένοι απο το μαρτύριο της πατατόπιτας που έζησαν για 3 ολόκληρες μέρες νηστείας.
*Την Κυριακή του Πάσχα,να γυρίζουν καμμένο αρνί,διαστάσεων ελέφαντα ενώ γαμούνε την φέτα με λάδι και πίνουν ασταμάτητα με άλλους ομοίους που τους διδάσκουν την τέχνη του καλού σουβλίσματος.Μοτέρ σούβλας,κοκορέτσι σενιάν και φρεσκογαμημένες σκυλούδες επίσης στην ημερήσια διάταξη.
*Το καλοκαίρι θα τους βρείς παντού,αλλά ΠΑΝΤΟΥ.Συνήθως κάνουν περισσότερη φασαρία απο τα τζιτζίκια.Έχουν φρεσκοχτυπημένα τατού.Πτυσσόμενες βάρκες,πτυσσόμενα καρεκλάκια,πτυσσόμενες ψάθες,πτυσσόμενες ομπρέλες και γενικά ότι μπορεί να σου προκαλέσει πτυσσόμενα αρχίδια.Πίνουν μοχίτο με ματζουράνα και τρώνε παρφέ σοκολάτα.

Γενικά οι τύποι είναι αστείρευτοι σε συνέχεια αλλά τόσο κοινότοποι σε ενέργειες.
Ένας τρόπος καταπολεμησής τους θα ήταν να έκλειναν τα διόδια της Ελευσίνας και της Μαλακάσσας μετά απο μαζική έξοδο για εορτασμό ή καλοκαιρινές διακοπές.Ή το ανάποδο,δηλαδή να τους μαντρώναμε μες στα αστικά κέντρα.
Και ποιός είσαι εσύ ρε μεγάλε;Σε τί διαφέρεις τέλος πάντων;Ω,μα σε τίποτα.Απλά τους κράζω.Και αναγκάζομαι να ζω μαζί τους.Απλά εγώ το αρνί το ξεκινάω απο ψηλά και το βρέχω με ένα πανάκι για να μην μου καεί η πέτσα.


1 σχόλιο:

  1. Έγραψες ψηλέ.. Αν και χωρίς ποίημα.

    Έγραψε με το ένα του χέρι ο ψηλός και συνέχισε να βρίζει έναν ιμάντα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.