Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Μόνο Δάκρυα

O βασικός λόγος που καταχράζομαι λίγο ακόμα από τον παγκόσμιο ιστοχώρο είναι για να κατέβει στη σελίδα η φάτσα της Κυπραίας Ελένης (η ανάμνηση της δυστυχώς θα μείνει για καιρό). Πανόπτη, έχω να φάω 2 μέρες, δεν ήταν αστείο. Για να μη μιλήσω για τον στοιχειωμένο ύπνο.

Το ερέθισμα ήταν ότι βρέθηκα για ακόμη μία φορά στη μέση μιας κουβέντας που επαναλαμβάνεται από το 2006, όταν τα φωτεινά μυαλά της Eon Productions έδωσαν στον Daniel Craig την άδεια να σκοτώνει. Έστω και με γδαρμένα, πρωτεϊνούχα μπράτσα γυμναστηρίου. Εννοείται πως η άποψη μου δεν είναι απαραίτητα η σωστή- απλώς έχω δίκιο. Ούτε θέλω να υποστηρίξω πως αυτό που ισχύει, ότι δηλαδή ο τύπος είναι ο 2ος καλύτερος Τζέμης Μπόντ, είναι αντικειμενικό. Επειδή όμως σας βαρέθηκα, εσάς τους κλεισμένους στο χρονοντούλαπο των 70’s - 80’s, έκατσα και έλαβα σοβαρά υπόψη τα επιχειρήματα σας και βάσει αυτών βρήκα το πρόσωπο που θα ήταν αρμοδιότερο να ενσαρκώσει τον νταμπλ-όου-σέβεν. Όχι, δεν θα αναφερθώ σε απόψεις περί αναγκαίας εξέλιξης ενός κινηματογραφικού ήρωα που κρατάει από τότε που ο Μητσοτάκης πήγαινε πενταήμερη και διαφορετικά θα κινδύνευε να γίνει γραφικός (με την κακή έννοια). Ούτε σε άλλες αναφορικά με την προσαρμογή του σε ένα μέσο / μορφή τέχνης που την τελευταία 15ετία έχει εξελιχθεί σε τρομακτικό βαθμό. Θα χρησιμοποιήσω τα λεγόμενα σας και με επιστημονική μέθοδο θα φανεί ποιο ιερό τέρας της υποκριτικής καλύπτει τις φιλοδοξίες σας. 
Οι επικριτές του ξανθού Βρετανού (ω, ναι, σπάνιο είδος, έχετε δίκιο) λοιπόν, θέλετε κάποιον:

  • Αυστηρά μελαχρινό (όπως άλλωστε ο καστανόξανθος Roger Moore που προτιμάτε). 
  • Με ιδιαίτερη προφορά
  • Να μην είναι πολύ macho αλλά να τα βάζει με διπλάσιου μεγέθους αρματωμένα ανθρωποειδή
  • Να το κάνει με στυλ, ήτοι να μην τσαλακώνει το πουκάμισο του έπειτα από μάχη με τους κακούς σε ένα ενυδρείο με καρχαρίες στην καρδιά ενός ηφαιστείου στη μέση ενός ερημικού νησιού ζωσμένου με πυρηνικά 
  • Να είναι αντικειμενικά ωραίος (όπως ο Timothy Dalton, που ο μόνος ρόλος σε ταινία με κατασκόπους που θα του επέτρεπε η φάτσα του ήταν ο τύπος που ραντίζει τις τούρτες στο ΘΒ) 
  • Να γοητεύει τις γυναίκες με το βλέμμα του και μόνο
  • Να έχει κύρος ως άνδρας, τέτοιο που από μόνο του να προκαλεί σεβασμό σε ευγενείς Ρώσους εμπόρους όπλων που οι γενοκτονίες ήταν το δώρο για τα 12α γενέθλια τους (βλ. την επιτομή του ανδρισμού Pierce Brosnan όταν δεν πνίγεται από καλαμαράκι στο Ms Doubtfire)
  • Να χρησιμοποιεί gadgets που εντυπωσίαζαν τη μητέρα μου σε μια εποχή που δεν είχε εφευρεθεί το Walkman 
  • Και φυσικά να έχει μια ιδέα από κινηματογράφο και πολεμικές τέχνες. 


Ε, λοιπόν, ο άνθρωπος που πληροί όλες τις παραπάνω προϋποθέσεις και προτείνετε ως καταλληλότερο για το ρόλο είναι ο... 


                                                                  ...Μάρκος Λεζές!!!

Δια του λόγου το αληθές και για να πειστεί και ο τελευταίος άπιστος, ορίστε κι ένα ντοκουμέντο των υποκριτικών και πολεμικών ικανοτήτων του:


Γατάκια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.