Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Artillery Chronicles: Chapter101-Introduction


Και πάνω που είχαν αρχίσει να μου λείπουν τα Massive Multiplayer Online Role Playing Games (MMORPG όπως wow diablo και άλλα χρονοκαταστροφικά διαβολοκατασκευάσματα) ξεκίνησα ακόμα ένα. Θα εκπλαγείτε με το πόσες ομοιότητες υπάρχουν μεταξύ αυτών και του ελληνικού(και όχι μόνο) στρατού. Για αρχή όλα είναι στη φαντασία σου, μιας και δέν θα υπάρξει ποτέ κάποιος "εχθρός" για να πολεμήσεις στη σκοπιά, αλλα και να εμφανιστεί κάποια στιγμή, τα "μέτρα ασφαλείας" θα εξασφαλίσουν την ασφαλή προσβασή του στα ενδότερα του στρατοπέδου. Long story short, είμαστε διακοσμητικοί και μή παραγωγικοί, ενώ θεωρείται ότι κάνουμε κάτι βαρυσήμαντο.
Θυμάμαι στο wow να παίρνω εντολές και συμβουλές για τον πόλεμο ενάντια στον κακό αρχηγό απο κάποιους "ανώτερους". Τυπάκια που απλά είχαν κάψει το χρόνο τους πιό πολυ απο κάποιους άλλους και φοράγαν γαλόνια για να τα βλέπουν οι υπόλοιποι newbάδες. Και γαμάγανε και δέρνανε... μόνο εντος Azeroth (ο φανταστικός κόσμος που λαμβάνει χώρα ο φανταστικός πόλεμος). Deja Vu?
Σαν να μήν έφταναν όλα, έχουν επινοήσει και κωδικούς επικοινωνίας, έτσι ώστε το απλό μυαλό να μήν μπορεί να καταλάβει τί ενοούν όταν λένε Alpha, Bravo etc, (Ενοούν το γράμμα Α,Β... αλλα please μήν διαρεύσει).
Πάνω σε αυτό πατήσαν και οι newbάδες και επινόησαν μία στρατιωτική αργκό, έτσι ώστε όταν συζητάν για το στρατό μπροστά σε τρίτους, να τους δημιουργούν την αίσθηση ότι μιλάνε για κάτι σοβαρό και ουσιώδες... λέξεις όπως φίδι(τεμπέλης), κουΣου (και σήμερα πχ. 48 και σήμερα), καμπάνα(ποινή), λελές(παλιός), γερμανικό (σκοπιά 02:00-04:00), υπάρχουν μόνο και μόνο για εξιτάρουν τη φαντασία των εκτός στρατου ατόμων. -Μαλάκα ήταν το κωλόψαρο γερμανικό και φίδιαζε και μπουκάρει ο αξυπ για έφοδο και τον καμπανιάζει το μαλάκα. Λές και ήταν κανένας 10 κουΣου και θα τον άφηνε το νέοπα.......
Και συνεχίζοντας αγαπητοί μου νέοπες, το στρατόπεδο χωρίζεται σε 3 κομμάτια. Βουνό (φυλάκιο με λίγα άτομα), θάλασσα(ή αλλιώς μέριμνα, κλασσικό στρατόπεδο με πολλά κηφισιωτόπαιδα), Βάση (Καππανδρίτι, ελάχιστα άτομα επιλεγμένα με προσοχή και φροντίδα. Γιωτόμπαλα σιτιστές και γραφιάδες, ετοιμοι να υπερασπιστούν την πατρίδα, μέχρι τελευταίας ρανίδος του πορτοφολιού του μπαμπά τους)
Παραθέτω μερικές photo απο το φυλάκιο, τη μέρα που έβγαλε ήλιο, για να σας παρουσιάσω το αστείο της υπόθεσης. Όπως πολύ καλά φρόντισε ο ταλαιπωρημένος χορωδός Legend (τα σχόλια δικά σας) να ενημερώσει όλο τον κόσμο για το πόσο βύσμα μπορεί να είμαι,στη μέριμνα συναναστρέφομαι με όλη την κηφισιά και τα βόρεια προάστεια. Φανταστείτε ότι πρώτη φορά, με διόρθωσαν και μου είπαν ότι μένω στο Ίλιον και όχι στα Λιόσια. Ο συγκεκριμένος τυπάκος, έφαγε στο δικό του πλαστικό πιατάκι περιγράφοντας το πόσες αποικίες βακτηρίων έχουν οι δίσκοι. Στο τέλος άφησε το πιατάκι του στο τραπέζι περιμένοντας την αντίστοιχη "κυρία Γιάννα" να έρθει και να του το μαζέψει. Το απόγευμα πήρε έξοδο, έδωσε 30 euro σε ταξί και πήγε να χέσει στα Flocafe...
Οι συγκεκριμένοι "ταλαίπωροι φαντάροι" λοιπόν, είναι υποχρεωμένοι να έρθουν τουλάχιστον 2-3 φορές για υπηρεσία (σκοπιές) στο φυλάκιο που βλέπετε και να κάνουν παρέα σε αυτούς που εθελοντικά πήγαν μόνιμα εκεί για να αποφύγουν την γκρίνια των πρώτων... Με το που πατήσουν το γυμνό απο πέδιλο του σκί πόδι τους επάνω στο χιόνι ,παίρνουν ύφος ετοιμοθάνατου, και αμέσως ξεκινάνε το φίδιασμα. Σε περίπτωση εισερχόμενης αγγαρείας φοράνε το μανδύα του Harry Potter και εξαφανίζονται με ένα κινητό στο χέρι. Εννοείται ότι προτιμάν να πεθάνουν δια λιθοβολισμού παρά να κάνουν μπάνιο για να φύγει η σως μουστάρδας απο το μαλλί. Η ειρωνία είναι ότι με το που κατέβουν στη μέριμνα, εξιστορούν το πόσο δύσκολα και ζόρικα είναι επάνω και πόσα @@ θές για να κάνεις ότι κάναν αυτοί.Εννοείται ότι εκάναν τις πιο πολλές και πιό δύσκολες υπηρεσίες και αγγαρείες. Ο λόγος που δέν ξανανεβαίνουν άγνωστος.

Ευτυχώς υπάρχουν και οι τυπάρες (Βλ. "Δεν έχουν καρδιά κυριε...") και περνάει ο χρόνος με λίγο χιούμορ.

kOOrelia μου καλά μας Χριστούγεννα.
-=panoptiC=-

1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.