Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

'' ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΗΣ Ν.ΑΦΡΙΚΗΣ ''




Royal Bafokeng
1)Το Royal Bafokeng είναι ένα από τα γήπεδα που δέχθηκε τις λιγότερες επεμβάσεις από τους διοργανωτές. Η ανακαίνισή του περιορίστηκε στην προσθήκη νέων ηλεκτρικών πινάκων και συστημάτων φωτισμού, ενώ η χωρητικότητά του παρέμεινε ως είχε (45.000 θεατές).




Soccer City
2)Το πρώτο συμπέρασμα: Διαφορετικό. Η έμπνευση για το σχήμα του γηπέδου προέρχεται από ένα μαγειρικό σκεύος της «οικοδέσποινας» χώρας, γνωστό ως calabash και όπως θα διαπιστώσετε ο πρωτότυπος σχεδιασμός του δύσκολα περνάει απαρατήρητος. Στο Soccer City θα διεξαχθεί το εναρκτήριο παιχνίδι του Μουντιάλ ανάμεσα στη Ν. Αφρική και στο Μεξικό, αλλά και ο μεγάλος τελικός της διοργάνωσης.




Ellis Park
3)Το Ellis Park ανακατασκευάστηκε για τις ανάγκες του Παγκοσμίου Κυπέλλου, έτσι η χωρητικότητά του αυξήθηκε στους 62.000 θεατές, από 57.000 που είχε τη δυνατότητα να φιλοξενήσει πριν το πρόσφατο λίφτινγκ που δέχτηκε. Κατασκευάστηκε το 1928 στο κέντρο του Γιοχάνεσμπουργκ προκειμένου να φιλοξενεί αγώνες ράγκμπι, ενώ το 1982 κατεδαφίστηκε και ξαναχτίστηκε, παίρνοντας τη σημερινή του ονομασία, προς τιμήν του δημοτικού σύμβουλου, JD Ellis, ο οποίος ενέκρινε την εκπόνηση του έργου.



Durban
4)Η χωρητικότητα (70.000 στην προκειμένη περίπτωση) αποτελεί έναν πολύ καλό λόγο ή αν προτιμάτε μία βασική προϋπόθεση, ώστε ένας σπουδαίος αγώνας -και αναμφίβολα τέτοιος είναι ο ένας ημιτελικός της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου- να διεξαχθεί σ’ αυτό. Φτάνει όμως μόνο αυτό; Όχι. Με την πρώτη ματιά θα καταλάβετε πως το Durban πρόκειται για ένα πολύ μοντέρνο γήπεδο με εξαιρετική αισθητική.


Green Point
5)Ιδού το νεόκτιστο Green Point. Ανεγέρθηκε σε ένα από τα πλέον πολυσύχναστα σημεία του Κέιπ Τάουν και έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 70.000 θεατές. Ίσως για αυτό το λόγο να επιλέχθηκε ως γήπεδο διεξαγωγής του ενός ημιτελικού αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010.



Loftus Versfeld
6)Το «Loftus Versfeld Stadium» θα φιλοξενήσει αγώνες της πρώτης φάσης και ένα ματς για τους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής. Το γήπεδο έχει χωρητικότητα 45.000 θεατών και απέχει μόλις 3 χιλιόμετρα από την πόλη και περιτριγυρίζεται από πανεπιστήμια και άλλους χώρους αναψυχής για τους θεατές



Mbombela
7)Το «Mbombela Stadium» είναι ένα από τα νεόκτιστα γήπεδα για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 και έχει πάρει το όνομα της ανατολικής επαρχίας του Νέλσπρουιτ, στο οποίο βρίσκεται το κέντρο του σαφάρι και η βιομηχανία άγριας φύσης της Νοτίου Αφρικής.



Peter Mokaba
8)Στο «Peter Mokaba Stadium» θα διεξαχθεί ο τελευταίος αγώνας της Εθνικής Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο για τη φάση του 2ου ομίλου, κόντρα στην Αργεντινή στις 22 Ιουνίου.



Free State
9)Στο «Free State Stadium» θα πραγματοποιηθεί ο δεύτερος αγώνας (17/06) της Εθνικής Ελλάδας με αντίπαλο τη Νιγηρία, στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής.




Nelson Mandela Bay
10)Από το «Nelson Mandela Bay» θα ξεκινήσει το… ταξίδι της Εθνικής Ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής. Στο συγκεκριμένο γήπεδο η «γαλανόλευκη» θα αντιμετωπίσει στις 12 Ιουνίου τη Νότιο Κορέα και θα προσπαθήσει να ξεκινήσει με το «δεξί» τις υποχρεώσεις της στο Μουντιάλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.